Ιστορικό

Το Μπενάκειο Παιδικό Κηφισιάς ιδρύθηκε από τον Εμμανουήλ και την Βιργινία Μπενάκη το 1926 και αποτελεί μέρος των φιλανθρωπικών, φιλεκπαιδευτικών και πολιτιστικών δωρεών της οικογένειας μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το Κολλέγιο Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη  και πολλών άλλων.

Αρχικός σκοπός της ίδρυσης του Μπενακείου Παιδικού ήταν να βοηθήσει τις εργαζόμενες μητέρες  στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και να προσφέρει σε αυτά ένα ασφαλές περιβάλλον για τα πρώτα τους βήματα.

Σήμερα είναι μία εκσυγχρονισμένη σχολική μονάδα προσχολικής ηλικίας με άριστη υποδομή, με ένα πολυδύναμο πρόγραμμα σχεδιασμένο με ευελιξία και με ένα άρτια εκπαιδευμένο ελληνόφωνο και αγγλόφωνο προσωπικό, που συνεχίζει το έργο των ιδρυτών  με κοινωνική ευαισθησία, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες μάθησης, μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών οι οποίες αποτελούν από το ξεκίνημα του Μπενακείου έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς του.

Βασική προτεραιότητα  του σχολείου μας πέρα από την ανάπτυξη χαρούμενων και υπεύθυνων παιδιών είναι η καλλιέργεια και η εκμάθηση  των ανθρώπινων αξιών, ώστε οι νέοι μας να αποκτήσουν κοινωνικό ενδιαφέρον, να κατακτήσουν την έννοια της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, να μάθουν να υπηρετούν τον εθελοντισμό, έννοιες που μας αντιπροσωπεύουν και  μας  χαρακτηρίζουν από τις ρίζες μας. Αποτελεί δε για το Μπενάκειο ανεκτίμητη αξία, καθώς συνάδει απόλυτα με την φιλοσοφία των ιδρυτών του και έτσι θεμελιώνεται στις συνειδήσεις όλων ως ένα σχολείο που μεταλαμπαδεύει την παιδεία και τον Πολιτισμό.