Εικαστικά

Για το σχ. έτος 2016-17 Εικαστικά έχουμε κάθε βδομάδα ×

ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αυτή τη χρονιά βλέπουμε τον κόσμο με άλλα μάτια. Παρατηρούμε, αναλύουμε, συλλέγουμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν, συγκρίνουμε και βρίσκουμε συνδέσεις. Κάθε παιδί και κάθε ενήλικας  μέσα στο σχολείο μας θα ξεκινήσει ένα προσωπικό διάλογο με το περιβάλλον του. Όλοι μαζί θα το εξερευνήσουμε μέσα από τις αισθήσεις μας, θα το δούμε έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια.

Με απόλυτη ελευθερία κινήσεων ανακαλύπτουμε ότι ο συνδυασμός της φαντασίας, της λογικής και της σκέψης είναι η αρχή για να κινήσουμε ολόκληρο τον κόσμο. Το δυναμικό μας βρίσκεται στα μάτια μας, στα αυτιά μας, στα χέρια μας, σε όλο μας το είναι. Όπως ο Leonardo da Vinci, γινόμαστε καλλιτέχνες-ερευνητές-επιστήμονες. Μόνο έτσι θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του ποιοι είμαστε και σε ποιον κόσμο ανήκουμε.

Η παρατήρηση και η έρευνα καταγράφονται μέσα από την τέχνη με την ουσιαστική έννοια του όρου εμπλουτίζοντας έτσι όλη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου ο σχεδιασμός των δράσεων θα γίνεται σε συνεργασία με την εικαστικό-αρχιτέκτονα Χαρά Μαραντίδου. Το σχολείο μεταμορφώνεται σε ένα εργαστήριο ιδεών όπου όλοι οι τρόποι να δούμε τον κόσμο έχουν μια θέση.

Η Υπεύθυνη του προγράμματος

Χαρά Μαραντίδου